ads

cep uygulama

13 Ocak 2016 Çarşamba

2016 YILI TRAFİK CEZALARI NE KADAR endüstriyel ürünler , 2016 YILI TRAFİK CEZALARI NE KADAR mühendislik formülleri sanayi malzemeleri , 2016 YILI TRAFİK CEZALARI NE KADAR endüstriyel valf motor 2016 YILI TRAFİK CEZALARI NE KADAR bakım malzemeleri ve arıza giderme yöntemleri

2016 YILI TRAFİK CEZALARI ;


Yeni Yılda Trafik Ceza Miktarları Cep Yakacak !

Ehliyet sahibi olmayan ve araç kullanan kişiler ile ehliyeti alı konmuş ancak halen araç sürmeye devam eden kişilerin bu durumları tespit edildiği vakit bin 462 lira cezaya tabii tutulacaklar. Bu cezaya tabii bir diğer hatalı grup ise ; ehliyet sınıfı kapsamında olmayan aracı süren kişilerdir.

Araç sürerken ehliyeti yanında olmayanlar veya trafik görevlisi istediği halde göstermemeye inat edenler ise 172 lira cezaya tabii tutulacaktır.

Şerit değiştirmeden evvel geçeceği şeritte sürülen araçların gğvenliğini önemsemeyen ve trafiği sıkıntıya sokanlar da 172 lira cezaya tabii tutulacak. Bu miktardaki para cezasına tabii bir diğer grup ise; trafik polislerinin ikazına uymayanlardır.

Uyuşturucu ve alkole yüksek ceza 

0,50 promilin üzerinde alkol almış ve bu haliyle araç kullanan sürücüler, ilk kez bu suça kalkışmışsa 727 lira, ikinci kez kalkışmışsa 911 lira, 3 ve 3′ten fazla bu suça kalkışanlar bin 462 lira cezaya çarpılacaktır.

 Ayrıca ehliyete el koyma cezaları ise şöyledir; 5 yıl içinde alkollü araç kullananların ehliyetine birinci kez 6 ay, ikinci kez 2 yıl, 3 ve 3′ten fazlaca yapılmışsa 5 yıl süre zarfıyla ehliyeti ellerinden alınacaktır.

Uyuşturucu veya uyarıcı madde almış bir şekilde araç başına geçenler ise 3 bin 741 lira cezaya çarptırılır. Ehliyetleri ise 5 yıl süreyle ellerinden alınır.

Ayrıca uyuşturucu, alkol gibi maddeleri almış ve trafik görevlilerine zorluk çıkarak bu durumlarını ölçmeye çalışan görevlileri işlerinden alıkoyan kişilere ise 2 bin 78 lira ceza yazılacaktır. Aynı zamanda 2 yıl süre zarfıyla ehliyetleri de ellerinden alınır.

Araç sürerken emniyet kemeri ve kaskını takmayan kişiler ise 80 lira para cezasına çarptırılır.
Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımlarından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları eksik, bozuk veya teknik şartlara uymayan aracı süren kişiler ise 80 lira ceza ödemek zorunda kalır.

Yol görüşü kısıtlayan, kaza halinde araçtakilere tehlike oluşturacak, çevreyi rahatsız edecek süs, aksesuar veya gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler 172 lira cezaya tabii tutulacak

Hız sınırı

Hız sınırını için konulan oranları yüzde 10 ile yüzde 30 arasında aşan kişilere 172 lira tl ceza yazılır. Bu oranları yüzde 30′dan fazla aşan sürücülere ise 356 lira ceza verilir. 1 yıl içinde konulan hız sınırını 5 kez aşan kişilerin ehliyetine 1 yıl süreyle el konulur.

Hızın oranına tespit eden cihazların yerlerini bulan veya sürücüleri uyaran cihazları araçlarına takan kişilere bin 462 lira ile 2 bin 203 lira arasında ceza verilir.
Araçların hızlarını, kavşak, dönemeç, tepe üstleri, yaya geçitleri, hemzemin geçitler, tünel, dar köprü ve menfezlere girerken, yapım ve onarım alanlarına yaklaşırken hızlarını azaltmayan kişiler ise 80 lira cezaya tabii tutulur.

Dönüş kurallarına uymayan kişiler 80 tl cezaya tabii tutulur. Geçme ve geçilme kurallarına riayet etmeyen veya araba sürmeye kapalı yerlerde sürüş yapan kişiler de 172 lira ceza ödemeye zorunlu tutulur. Şerit izleme ve değiştirme kurallarını ihlal eden sürücüler ile önlerinde seyreden araca çok yaklaşan onun ve kendinin güvenliğini tehlikeye atan kişiler ise 80 lira ceza ödemeye zorunlu tutulur. Kavşaklara girerken uyması gerekli kurallara uymayan, geçiş hakkı olan araçlara yer vermeyen kişiler de 80 lira cezaya çarptırılır.

Duraklanamayacak noktalarda duran ve görüşe imkansız tepelere yakın yerler ve dönemeçte gereksiz duran, kavşak, tünel, rampa, köprü ve bağlantı yollarına yerleşim birimlerindeyse 5 metre, yerleşim birimlerinde değilse 100 metre arayla duranlar ise 80 lira ceza ödemeye zorunlu tutulur.

Park yasağı

Park etmenin trafik işaretleri konularak yasak olduğunun belirtildiği yerlerde, geçiş yolları önünde veya üzerinde, yangın musluklarına her iki yönden 5 metre arayla park eden sürücülere 80 lira ceza verilir.

Kurallara uyarak bir yere aracını park etmiş vatandaşın çıkışını engelleyecek bir şekilde araç park eden sürücüler ise 80 lira para cezasına tabii tutulur. Yaya yoluna araç park edenler 80 tl cezaya tabii tutulur. Engellilerin araçları için özel olarak verilmiş yerlere araç park edenler ise 160 lira ceza ödemek zorunda olur.

Araçlarda olması gereken  ışık donanımını yapmayanlara 356 lira tl ceza yazılır. Geceleri, yerleşim yerlerinden uzak yollarda, bir aracı izlerken, bir aracı geçerken yan yana gelinceye kadar, gündüzleri ise görüşü engelleyen sisli ve yağışlı havalarda yakını gösteren ışıkların yakılmaması halinde sürücülere 172 lira ceza verilmektedir. Dönüş ışıklarını geç şeklinde gereksiz yakan sürücüler ise 80 lira para cezasına çarptırılır.

Cep telefonu kullanan sürücüye 80 lira ceza

Taşıma kapasitesini aştığı halde yolcu alan sürücülere 64 tl para cezası,  karayolunun sınırı aşacak kadar yükleme yapmış büyük araç sürücülerine ise 164 lira ceza verilir.

Ses, müzik, görüntü ve haberleşme cihazlarını gereği gibi kullanmayan, bu cihazlarla kişileri rahatsız eden, araçlardan bir şey atan veya döken, aynı zamanda araba sürerken cep veya araç telefonu kullanan kişiler ise 80 lira cezaya çarptırılır.

Kaza yerinden kaçan sürücü

Yaralamaya veya ölüme sebebiyet veren ve bu durumlarda üstüne üstelik kaçan sürücüler 356 lira, kazayı yetkililere söylemeyenlere ise 172 lira ceza yazılır. Kazaya kurban giden kişiye yardım etmeyen kişiler ise 172 lira ceza ödemek zorunda olur.

Araçlara müsaadesiz bir şekilde reklam, yazı, işaret, resim, şekil, sembol, ilan, flama, bayrak gibi unsurların işlenmesi, takılması gibi durumlarda sürücüler 80 lira cezaya tabii olur.
Kamyon, çekici ve otobüslerinde takoğraf, taksilerde ise taksimetre olmayan ya da olupta bunları kullanmayan sürücüler 356 lira ceza öder.

Takoğraf veya taksimetreyi bozuk üretmiş kişiler ise 5 bin 519 lira para cezasına çarptırılır. Aracını süresinde muayene ettirmeyen kişiler de 80 lira cezaya tabii tutulur.

Yayalara uygulanacak cezalar

Yaya ve okul geçitlerinin olduğu yollarda, yayalar için ışıklı işaretlere ve kurallara uymayan yayalar ise 80 lira ceza ödemek zorunda kalır

TRAFİK KURALLARINA UYALIM, UYMAYANLARI UYARALIM...

0 yorum:

Yorum Gönder

ads1

Popular Posts

Categories

endusur endüstri malzemeleri endüstriyel ürünler ticari ürünler sanayi malzemeleri Hema Hattat VALTRA VALFLİ HİDROLİK Serisi traktör pompa valf ENTEGRE POMPALAR 0P1 Kaldırıcılar DİREKSİYON Hattat Traktör 1P-1.5P-2P Tandem Yerli Üretim 1600 1PH hema endüstri yerli 1.5P Hema Endüstri AŞ 1PN HK402 1900 A85 HK546 Hattat Tractor Traktörleri Videoları valtra tractor 3P A95 Bahçe QX5 T151 T191 Tractor hattat a68 hattat holding Debriyaj KAT KAT KAZAN Profesyoneller ekonomik hasatta hattat a78 valtra traktör Çerkezköy A75 AL HATTAT BMC Rot Milleri Fiat Compact Dişli Hatat Q Tarla Testi Tarım balata birinci ferrari slaj makinası kullanımı yorumları A68 Calligrapher Citroen Fiat Körük Körük Takımları Pompaları Taşkömürü görüntüleri kalite tanıtım traktör periyodik bakım çizelgesi valtra çekişmeleri yerli traktör çifçi 1 milyar dolar 24-saat.net 2P A-100 A-110 A-60 A-95 A50B A60B A65B A80B BMC Basınç Pompaları Büyük Yatırım Dizel Erkunt traktör Fabrikası Hatta Hema Endüstri’ye Yeni Bir Ödül Motorları N101 N141 Peugeot Renault Rot Başları Fiat Tarla Tarım Araçları Valtra traktör teknik özellikler Valtra yüksek çözünürlü resimleri Yakıtta a50c altra arazi sürüş cimri comfort Calligrapher devirdaim döküm en kaliteli yerli traktör hattat avic hattat bahçe hattat.hema kaliteli traktör mehmet hattat t serisi traktör teknik verileri türk malı traktör yatırım budur çift çeker 1P1 1PA A-70 A-75 A-80 A-85 A-90 A55B A78 Araçları Başbakan İstedi Erkunt Hattat traktör ürün broşürü Holdind Kollar Sıvandı Orta Slaş Termik Enerji Testi Valtra teknical spesifik Valtra tractors a55c a60c alışveriş android cep uygulamalari android hile android uygulama androidcepuygulamalari arazi testi bağ dansöz e-ticaret en az yakan traktör en iyi traktör ergonomics fillang güc hattat mı erkunt mu hattat ve dansöz hattat çekişmeleri http://androidcepuygulamalari.com http://androidcepuygulamalari.com/ iphone 7 konya traktör massey ferguson traktör mehmet n serisi napolyon newholland otomobil para nasıl kazanılır para para para pompası presentation s serisi sanal alışveriş savunma sanayii tek çeker tesisleri testleri traktör üretimi tümosan uzun ömürlü traktör uçak fabrikası valtra fiyat valtra fiyatları yapıyor yatırım yerli taşkömürü Çok Uçtuk artık çinli avic çinli yatırımcı çok amaçlı traktör ödül серии тракторов

Text Widget

Blog Archive

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Pages

Menu :

Hello there!

Total Pageviews

Blog Archive

android oyun uygulama

Bottom Navi

Translate

Follow us