ads

cep uygulama

17 Ocak 2016 Pazar

SIRALI SİSTEM LPG SORUN VE ÇÖZÜMLERİ endüstriyel ürünler , SIRALI SİSTEM LPG SORUN VE ÇÖZÜMLERİ mühendislik formülleri sanayi malzemeleri , SIRALI SİSTEM LPG SORUN VE ÇÖZÜMLERİ endüstriyel valf motor SIRALI SİSTEM LPG SORUN VE ÇÖZÜMLERİ bakım malzemeleri ve arıza giderme yöntemleri

SIRALI SİSTEM LPG SİSTEMİNDE OLUŞAN SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ;


Sıralı Sistem Lpg Tekleme Nedenleri

Sıralı sistem lpg tekleme sorunu hakkında kısa bir açıklama yapalım istedik. Sıralı sistemlerde teklemeye neden olan sebepler lpg kaynaklı veya ateşleme sistemiyle iki bölüme ayrılır bu nedenleri aşağıya kısaca anlaşılır biçimde özetledik.

Lpg Sisteminde Teklemeye Neden Olan Faktörler

1- Lpg enjektörlerinden teki veya daha fazlası arızalı ise bağlı oldukları silindire düzensiz lpg yakıtı göndereceği için araçta teklemeye neden olur.

2- Regulatör basıncı düzensiz ise aşırı dalgalanma oluyorsa lpg enjektörlerine düzensiz yakıt göndereceği için tekleme meydana gelir.

3- Lpg elektirik tesisatında gevşeklik oksitlenme gibi faktörlerden lpg de tekleme meydana gelir. özellikle montaj konusunda uzman olmayan kişilerin yaptığı elektirik tesisatı montajında kablo bağlantılarında lehim kullanmadıkları için zamanla kabloların su alması nemlenmesi gibi bir çok faktörden etkilenerek kabloda gevşeme ve oksitlenme meydana gelir. Bu gibi sebeplerden titreşim halinde kablolarda iletkenlik sorunu yaşanır.

4- Nadirende olsa lpg ecu arızası nedeniyle belli devirlerde teklemeye neden olur sorunu net şekilde teşhis etmek için deneme maksatlı ecu takılması gerekir.

5- Sıralı sistemlerde gaz kesici iç filtresi aşırı tıkalı ise teklemeye neden olur. gaz kesici filtrelerini ortalama 30 ile 50 km arasında değiştirmek gerekir.

6- Lpg regülatörü ısınmıyorsa yani radyatör suyu eksik ve devirdayım düzenli yapmıyorsa motor ısınana kadar sıralı sistem lpg de tekleme meydana gelebilir.

7- Motor suyu kaçağı varsa bu nedenle bazı araçlarda motor suynun hava yapmasına neden olur. Bu sebepten motor belli bi süre su devir daim görevini yapamaz bu gibi durumlarda gaza geçiş ısısı erkene ayarlanmışsa enjektörlere sıvı gaz gideceği için sıralı sistemlerde boğulma tekleme surunu meydana gelir.

8- Lpg enjektör kablolarının çeşitli nedenlerle yanlış dizilmesi sonucu sıralı sistemde lpg de tekleme meydana gelir.

9- Lpg enjektör meme çapı çok küçük veya büyük olursa sıralı sistemde gaz yememe sorunu meydana gelir.

10- Sıralı sistemde motor soğukken tekleme sorunu nun bir nedeni ise özellikle kış aylarında gaza geçiş ısısının düşük derecede ayarlanmasıdır.


Ateşleme Sistemi Kaynaklı Tekleme Nedenleri

1- Lpg li araçta buji ve buji kabloları her 50.000 km bir değişmek gerekir aksi halde buji ve kabloları özelliğni kaybettiği için belirli devirlerde tekleme meydana gelir.

2- Lpg li araçta her 100.000 km bir ateşleme bobinnin değişmesi gerekir özellikle alman üretim olan volkswagen, ve opel gurubu araçlarda kısa sürede bobinleri özelliklerini kaybetmekte olup teklemeye neden olmaktadırlar.  

3- Ateşleme sistemine ait rpm ve krank sensörü gibi sensörlerin arızası yüzünden nadirende olsa tekleme sorunu meydana gelmektedir.

4- Şarz dinamosu yeterli şarz etmiyorsa motorun çalışma sistemini etkileyeceği için özellikle sıralı sistem lpg de meydana gelir.



Sıralı sistem rolanti sorunu genelde iki sebepten meydana gelir. Bu sebebler motor sistemi ve lpg sistemi olarak ikiye ayrılır. Aşağıda sıralı sistem rolanti sorunu hakkında detaylı paylaşımlar yapılmıştır.



Lpg sisteminde Rolantiyi Etkileyen Faktörler
1- Lpg enjektörleri arızalı ise araçta rolantide titreme sorunu meydana getirir.
2- Lpg ayarı bozulursa rolanti sorunu meyda çıkar her 30.000 km bir ayar kontrolu yaptırmak gerekir.
3- Lpg beyni çeşitli nedenlerden dolayı geç ısınırsa veya gaza geçiş ısısı düşük 
ayarlanırsa motor soğukken rolanti sorunu yaşanır.
4- Enjektör mozulları küçük veya büyük olursa 
5- Lpg beyni yani regülatör arızalı olursa sürekli basınç değişikliği yapacağı için enjektörlere düzenli miktarda gaz göndermez buda araçta rolanti sorunu ortaya çıkarır.
6- Lpg ayarı yapılırken enjektör süreleri eşitlenmeden ayarlanırsa rolanti soru nu  meydana gelir.
7- Nadirende olsa lpg ecu sunun arızalı olmasından enjektör süreleri karışır veya lpg de çalışırken benzin gönderdiği için rolanti sorunu ortaya çıkar.
8- Gaz kesici iç filte aşırı tıkalıysa rolantiye ve çekişe etki yapar gaz kesici iç filtrenin 30 ile 50.000 km arası değişmesi gerekir.
9- Sıralı sistem rolanti ayarı etkileyen faktörlerden biride enjektör nozullarnın uzak mesade montaj edilmesinden ortaya çıkmaktadır.
Motor Sisteminden Rolantiyi Etkileyen Sebepler
1- Boğaz kelebeği pisse ve adaptasyon ayarı yapılmamışsa rolantiyi etkiler.
2- Aracın şarz dinamosu görevini tam yapamıyorsa yani düşük şarzdan dolayı rolantiyi etkiler.
3- Rolanti motorunda arıza varsa hem tüpte hem benzinde rolantide düzensiz çalışmaya neden olur.
4- Hava filtresi tıkalıysa motor düzensiz hava alacağı için stabilize çalışmaz.
5- Ateşleme sistemi arızalı ise sıralı sistem rolanti sorunu ortaya çıkarır.
Sıralı sistem lpg li araç benzinde kullanırken performansı iyi olup lpg de gaz yemiyor ise bunun motor ve lpg sistemine bağlı iki ana sebebi vardır. Motor ve lpg sistemine bağlı sebepler kısaca aşağıda sıralanmıştır. 

Sıralı Sistem Araba Lpg de Gaz Yemiyor ise Lpg Sisteminden Kaynaklanan Sebepler

1Lpg enjektör süreleri tam ayarlı olmayabilir veya lpg enjektörleri arızalı olabilirler.

2- Nadirende rastlansa gaz kesici veya gaz boruları tıkalı olup motora yetersiz yakıt göndermeye neden olup sıralı sistem araçta gaz yememe sorununa yol açabilirler.

3- Lpg regülatörü arızalı veya regülatör gaz basıncı ayarsız olursa sıralı sistem araçta gaz yememe sorunu görülebilir.

4- lpg enjektör mozul çapları küçük veya büyük takılarak aracın boğulmasına ve gaz yememesine yol açarlar.

5- Aracın lpg ayarı bozuksa veya yanlış ayarlandıysa araba lpg de gaz yemiyor hale gelir.

6- Lpg enjektör mozulları yanma odasına uzak mesafede takılırsa arac lpg de iken performans kaybı ve düzensiz çalışma meydana gelir.

7- Lpg ecu su arızalı ise enjektör süreleri düzensiz olacağından araçta gaz yememe ve düzensiz çalışma meydana gelir.

8- Gaza geçiş ısısı düşük ayarlanmış ise özellikle motor soğukken tekleme meydana gelir.

Araç Lpg De Gaz Yemiyor İse Motora Bağlı Sebepler

1- Sıralı Sistem aracın ateşleme sisteminde bulunan bobin buji ve kabloları eski ve arızalı ise lpg de kullanırken tekleme ve gaz yememe sorunu meydana gelir.

2- Aracın hava filtresi aşırı dercede tıkalı ise sıralı sistem araçta performans kaybı ve yakıt tüketimi sorunu ortaya çıkar.

3- Aracın bobin , buji ve kabloları arıza yaptığında yan sanayi kullanılırsa sıralı sistem araç lpg de iken tekleme ve gaz yememe sorunları ortaya çıkar.

0 yorum:

Yorum Gönder

ads1

Popular Posts

Categories

endusur endüstri malzemeleri endüstriyel ürünler ticari ürünler sanayi malzemeleri Hema Hattat VALTRA VALFLİ HİDROLİK Serisi traktör pompa valf ENTEGRE POMPALAR 0P1 Kaldırıcılar DİREKSİYON Hattat Traktör 1P-1.5P-2P Tandem Yerli Üretim 1600 1PH hema endüstri yerli 1.5P Hema Endüstri AŞ 1PN HK402 1900 A85 HK546 Hattat Tractor Traktörleri Videoları valtra tractor 3P A95 Bahçe QX5 T151 T191 Tractor hattat a68 hattat holding Debriyaj KAT KAT KAZAN Profesyoneller ekonomik hasatta hattat a78 valtra traktör Çerkezköy A75 AL HATTAT BMC Rot Milleri Fiat Compact Dişli Hatat Q Tarla Testi Tarım balata birinci ferrari slaj makinası kullanımı yorumları A68 Calligrapher Citroen Fiat Körük Körük Takımları Pompaları Taşkömürü görüntüleri kalite tanıtım traktör periyodik bakım çizelgesi valtra çekişmeleri yerli traktör çifçi 1 milyar dolar 24-saat.net 2P A-100 A-110 A-60 A-95 A50B A60B A65B A80B BMC Basınç Pompaları Büyük Yatırım Dizel Erkunt traktör Fabrikası Hatta Hema Endüstri’ye Yeni Bir Ödül Motorları N101 N141 Peugeot Renault Rot Başları Fiat Tarla Tarım Araçları Valtra traktör teknik özellikler Valtra yüksek çözünürlü resimleri Yakıtta a50c altra arazi sürüş cimri comfort Calligrapher devirdaim döküm en kaliteli yerli traktör hattat avic hattat bahçe hattat.hema kaliteli traktör mehmet hattat t serisi traktör teknik verileri türk malı traktör yatırım budur çift çeker 1P1 1PA A-70 A-75 A-80 A-85 A-90 A55B A78 Araçları Başbakan İstedi Erkunt Hattat traktör ürün broşürü Holdind Kollar Sıvandı Orta Slaş Termik Enerji Testi Valtra teknical spesifik Valtra tractors a55c a60c alışveriş android cep uygulamalari android hile android uygulama androidcepuygulamalari arazi testi bağ dansöz e-ticaret en az yakan traktör en iyi traktör ergonomics fillang güc hattat mı erkunt mu hattat ve dansöz hattat çekişmeleri http://androidcepuygulamalari.com http://androidcepuygulamalari.com/ iphone 7 konya traktör massey ferguson traktör mehmet n serisi napolyon newholland otomobil para nasıl kazanılır para para para pompası presentation s serisi sanal alışveriş savunma sanayii tek çeker tesisleri testleri traktör üretimi tümosan uzun ömürlü traktör uçak fabrikası valtra fiyat valtra fiyatları yapıyor yatırım yerli taşkömürü Çok Uçtuk artık çinli avic çinli yatırımcı çok amaçlı traktör ödül серии тракторов

Text Widget

Blog Archive

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Pages

Menu :

Hello there!

Total Pageviews

Blog Archive

android oyun uygulama

Bottom Navi

Translate

Follow us